Muzica nunta, formatii nunta, dj, foto, video, cvartet, dansatori, Cvartetul Arpeggione Formatii nunta, formatii muzica nunta, muzica nunta, taraf, dansatori, foto video nunta, cvartet Artisti, formatii, trupe, solisti, muzica usoara, muzica populara, dj, foto, video, formatii nunta, muzica nunta, cvartet Service calculatoare, mentenanta it, administrare retele si servere, reparatii laptop Materiale constructii, scule electrice, unelte, instalatii sanitare, fier, ciment, caramida, bca, polistiren, magazin online Instalare fibra optica, sudura fibra optica, mentenanta ISP, outsoucing telecom, servicii constructie infrastructura telecom, telecomunicatii

Nelu Ploiesteanu


Descriere

Nelu Ploieșteanu este unul dintre cei mai cunoscui interpreți de muzică lăutărească din România.

Munceste chiar de la 18 ani cand a inceput sa cante in satul natal si cand i-a murit tatal. Cu timpul a invatat sa cante si la pian si la acordeon.

A facut armata un an si patru luni la Brasov, si la Timisoara. Dupa armata, in 1970 s-a mutat in Bucuresti la o ruda. A cantat 6 luni la acordeon la Teatrul de revista Ion Vasilescu avandu-l ca dirijor pe Ion Albesteanu.

A cantat apoi la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domneasca, Caru’ cu Bere.

In 1979 pleaca pentru prima oara intr-un turneu in afara, cu Ansamblul Mugurelul (Franta, Italia, Belgia si Olanda).

Au urmat dupa aceea alte turnee in Italia, Spania si Germania. Pleca cate 6 luni, dupa care alte sase luni ramanea in tara. Ultima plecare a fost in 1996 in Germania.

Dupa ”90 a reusit sa lanseze 18 albume. Nici nu-si mai aminteste cate spectacole si turnee a avut.

A cantat intre 1990 si 1998 la Sarpele rosu si la restaurantul Perla unde canta si in prezent.

A avut de multe ori ocazia sa ramana in strainatate dar a refuzat pentru ca a dorit „sa readuca in actualitate muzica veche romnesca”. Ii lipsea mult de tot familia dar trebuia sa plece pentru ca, tot de dragul familiei pleca de fiecare data - sa o poata intretine. Mama lui inca traieste si incearca sa o ajute cat de mult poate.

Are 5 copii: patru fete si un baiat (cel mai mic) si doi nepotei. Unul chiar ii calca pe urme pentru ca este foarte talentat la pian – este la Liceul Dinu Lipatti.

Cele mai importatente colaborari pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinica si Stefan Iordache. Pentru el a insemnat atat o satisfactie profesionala cat si una sentimentala.

Comentarii

Adauga comentariu nou
( Nu va fii publicat )
(Ex: http://www.numesite.....)