Muzica nunta, formatii nunta, dj, foto, video, cvartet, dansatori, Cvartetul Arpeggione Formatii nunta, formatii muzica nunta, muzica nunta, taraf, dansatori, foto video nunta, cvartet Artisti, formatii, trupe, solisti, muzica usoara, muzica populara, dj, foto, video, formatii nunta, muzica nunta, cvartet Service calculatoare, mentenanta it, administrare retele si servere, reparatii laptop Materiale constructii, scule electrice, unelte, instalatii sanitare, fier, ciment, caramida, bca, polistiren, magazin online Instalare fibra optica, sudura fibra optica, mentenanta ISP, outsoucing telecom, servicii constructie infrastructura telecom, telecomunicatii

Loredana Groza


Descriere

A inceput sa cante de pe la varsta de 3 anisori si a cantat pe tot parcursul scolii si a liceului.

La 14 ani a participat la o preselectie televizata la un concurs de "Cantarea Romaniei" in Focsani, unde a fost remarcata de Dumitru Morosanu si Jold Kerestely, care au chemat-o la Bucuresti sa participe la "Steaua fara nume", desi avea o varsta prea frageda, varsta minima acceptata fiind 17 ani.

La 16 ani, in 1986 a participat la Festivalul de Muzica Usoara de la Mamaia, unde a castigat trofeul cel mare, fiind cea mai tanara participanta si cea mai tanara castigatoare a premiului cel mare de la Mamaia.

In 1987 la un Festival de Muzica de la Costinesti l-a cunoscut pe celebrul compozitor Adrian Enescu. Dupa mai multe teste si dupa prima piesa compusa pentru Loredana, "O inima de 16 ani", compozitorul a hotarat ca cea mai buna solutie pentru colaborare ar fi un album pe care sa realizeze impreuna.

La acest album s-a produs primul videoclip si printre primele videoclipuri din Romania. Astfel, s-a nascut primul album, "Buna seara, iubito", aparut in 1988. Desi nu a fost difuzat pe postul de televiziune, albumul a avut un succes fulminant, fiind vandut in peste 1 milion de exemplare.

In 1989 a aparut cel de-al doilea album purtand semnatura lui Adrian Enescu si Lucian Avramescu, "Un buchet de trandafiri", care de asemenea a fost un succes de proportii.

In 1992 a castigat premiul Festivalului de la Bucuresti cu o piesa a lui Pechea.

In 1993 participa din nou la Mamaia si ia locul I la sectiunea slagare, cu o piesa semnata de Marius Teicu, "Ce va fi cu iubirea mea", care beneficiaza de un videoclip produs de catre Luminita Dumitrescu.

Atunci a inceput sa lucreze in mod serios la un nou album, colaborand cu Directia 5, cu Razvan Mirica si Marian Ionescu. din abunden nstrumentelor acustice.

In 1994 a aparut albumul "Atitudine", dupa un turneu de doua luni in America, turneu epuizant in care a strabatut aproape toate orasele si statele americane.

In 1995 a sustinut alaturi de Directia 5 un concert live prin toata tara. Tot atunci a inceput lucrul la noul album, "Nascuta toamna".

Anul 1996 nu a fost mai putin epuizant. Acesta a fost anul in care a aparut albumul "Tomilio" si colaborarea cu Pro TV-ul. Aceasta colaborare s-a dovedit a fi foarte benefica si primul videoclip in colaborare cu Media Pro a fost la piesa "Nu-mi pasa", scenariul fiind semnat de Laurentiu Rusescu.

In 1997 a urmat un concert Unplugged la Teatrul National si la acest concert Loredana tine cel mai mult. Dupa concert a lansat primul maxi-single produs de MediaPRO Music. A fost momentul lansarii primului single cu un succes fantastic la piesa "Lumea e a mea", in colaborare cu baietii de la B.U.G. Mafia, piesa care s-a vandut in 50 000 de exemplare. Regia clipului la piesa "Lumea e a mea" a fost semnata de catre Bogdan Albu.

In 1999 a aparut un nou maxi - single, "Aromaroma", un alt number 1. Clipul "Aromaroma" a fost semnat de talentatul Camil Tulcan, la fel si grafica pentru album.

Dupa 10 ani Loredana reia colaborarea cu Adrian Enescu pentru albumul "Diva inamorata".

Urmeaza cele 2 albume inspirate din folclor "Agurida" si "Zaraza".

Comentarii

Adauga comentariu nou
( Nu va fii publicat )
(Ex: http://www.numesite.....)