Muzica nunta, formatii nunta, dj, foto, video, cvartet, dansatori, Cvartetul Arpeggione Formatii nunta, formatii muzica nunta, muzica nunta, taraf, dansatori, foto video nunta, cvartet Artisti, formatii, trupe, solisti, muzica usoara, muzica populara, dj, foto, video, formatii nunta, muzica nunta, cvartet Service calculatoare, mentenanta it, administrare retele si servere, reparatii laptop Materiale constructii, scule electrice, unelte, instalatii sanitare, fier, ciment, caramida, bca, polistiren, magazin online Instalare fibra optica, sudura fibra optica, mentenanta ISP, outsoucing telecom, servicii constructie infrastructura telecom, telecomunicatii

Izabela Tomita


Descriere

Membri: solista
Repertoriu: muzica de petrecere, lautareasca, populara.
IZABELA TOMITA
Izabela Tomiţa (n. 2 octombrie 1986, Craiova, România) este o interpretă de muzică populară românească.. Izabela este absolventă a Facultăţii de Chimie din Craiova, specializarea Protecţia Mediului, şi urmează cursuri de master în cadrul aceleiaşi facultăţi. Este, de asemenea, absolventă a cursurilor Şcolii Populare de Artă Cornetti, din Craiova, secţia canto clasic la clasa profesorilor Alexandru Racu şi Florentina Nuţă

CARIERA MUZICALA
Izabela Tomiţa provine dintr-o familie iubitoare de folclor, o familie în care doineşte frumosul şi buna dispoziţie, unde muzica şi, în general arta, sunt puse la loc de cinste. Izabela a moştenit dragostea pentru folclor de la părinţi. Vocea mamei îi alina suspinele şi clipele de teamă din copilărie, iar paşii de dans ai tatălui o purtau măreţi în hore şi sârbe. Izabela nu este singura din familia Tomiţa care a moştenit acest dar de la părinţi. Sora sa, Andreea, este pasionată de dansul modern şi îşi doreşte să ajungă, într-o zi, un coregraf de renume.

Izabela Tomiţa a început să cânte la vârsta de 11 ani, când întâmplător s-a întâlnit cu Niculina Stoican, cunoscută solistă de muzică populară din Mehedinţi. Ascultând-o, Izabela şi-a dorit să ajungă să cânte, ca ea, pe o scenă, acompaniată de o orchestră şi privită de o lume întreagă. Timp de patru ani, Izabela a studiat canto clasic la Şcoala Populară de Artă, însă dragostea pentru muzica populară a însoţit-o tot timpul, motiv pentru care, în această perioadă, a colaborat cu Ansamblul de Amatori DOR CĂLĂTOR din Craiova, cu care a participat în anul 2003 la Festivalul Obiceiuri uitate de la Mamaia. Acest lucru i-a permis Izabelei să realizeze că muzica populară este mai aproape de sufletul ei şi că prin cântecul şi versul popular se regăseşte, pe sine, mult mai uşor. În aprilie 2004, Izabela începe să colaboreze cu Ansamblul de Copii din Simnic, alături de care susţine câteva spectacole în ţară şi peste hotare. În octombrie 2004, Izabela Tomiţa participă la primul festival de folclor - Festivalul de cătănie de la Cluj-Napoca În martie 2005, în urma unui concurs realizat de Radio Oltenia Craiova, este remarcată şi apreciată de Camelia Radoveanu, solista de muzică populară şi membră a juriului. Acest concurs îi aduce Izabelei o colaborare mai lungă, pentru câteva spectacole în Bulgaria. În această perioadă, Izabela Tomiţa realizează şi primele sale înregistrări, împreună cu Orchestra Maria Tănase, piesele imprimate fiind preluări din repertoriul Mariei Lătăreţu şi cel al Mariei Tănase.

În ciuda faptului că Izabela dispune de foarte puţin timp liber, a căutat mereu să fie cât mai aproape de muzica populară, îmbinând armonios viaţa de studentă cu cea de artist. La un an după primele înregistrări, Izabela Tomiţa a intrat din nou în studio, cu piese noi, unele culese, altele create, altele preluate, alături de Orchestra Ansamblului Rapsodia Romană, sub bagheta dirijorului Marcel Goiana. Acest material cuprinde piese preluate din repertoriul regretatului Valentin Bleoanca Plenita, părintele fostului Ansamblu Mugurelul, actualul Ansamblu Maria Tănase din Craiova. Acest renumit solist i-a dăruit Izabelei piesele sale, cu dorinţa de a duce mai departe ceea ce el a strâns de-a lungul unei vieţi de om. Chiar dacă uneori drumul unui interpret de muzică populară este spinos, Izabela consideră că a avut şi are, şi acum, parte de noroc. A cunoscut persoane care au apreciat-o şi care au ajutat-o.

De-a lungul timpului, Izabela a fost remarcată de nume mari ale folclorului românesc şi de specialişti, al căror cuvânt au influenţat pozitiv cariera sa artistică: Eugenia Florea, Vasilica Ghiţă Ene, Florentina Satmari, Steluţa Popa, Elise Stan, Mihai Fivor. Izabela Tomiţa a avut ocazia, până acum, să cânte pe scenă alături de Maria Ciobanu, Ionuţ Dolănescu, Cornel Borză, Veta Biriş, Mariana Ionescu, Laura Lavric, Steliana Sima, Mariana Anghel, Nelu Bălăşoiu şi mulţi alţii. Atât în festivaluri, cât şi în concerte, Izabela a cântat cu acompaniamentul unor orchestre de renume: Orchestra Lăutarii din Chişinău, dirijată de Nicolae Botgros; Orchestra Ansamblului Rapsodia Romană, dirijată de Marcel Goiana; Orchestra Naţională Radio de Muzică Populară, dirijată de Adrian Grigoraş; Orchestra Ansamblului Cindrelul Junii Sibiului, dirijată de Sinel Dragulin; Orchestra Filarmonicii din Cluj, dirijată de Ovidiu Barteş, Orchestra Doina Gorjului, dirijată de Aurel Blondea.

FESTIVALURI,SPECTATCOLE SI PREMII
Izabela Tomiţa a participat, de asemenea, la diferite festivaluri de folclor unde a obţinut premii importante:
mai 2005: Premiul III la Festivalul Cântecele Dunării de la Ianca, judeţul Olt.
mai 2005: Premiul III la Festivalul Flori de Mai din Cluj Napoca
septembrie 2005: Premiul II la Festivalul Sărbătoarea Recoltei de la Feteşti, judeţul Ialomiţa
noiembrie 2005: Premiul II la Festivalul Cânt şi Joc pe Valea Hârtibaci de la Agnita, judeţul Sibiu
aprilie 2006: Premiul II la Festivalul Vară, Vară, Primăvară din Sibiu
iulie 2006: Premiul II la Festivalul Cântecle Dunării de la Ianca, în urma căruia a început să colaboreze cu Ansamblul Folcloric din Scorniceşti. Împreună cu acest ansamblu a susţinut o serie de spectacole, în vara anului 2006, în comunele judeţului Olt.
Pe 15 august 2006, Izabela a cântat într-un specatcol organizat de televiziunea 3TV, în comuna Marsani din judeţul Olt, acompaniată de Orchestra Ansamblului Doina Gorjului din Targu Jiu, sub bagheta dirijorului Aurel Bleondea.
La sfârşitul lunii august 2006, Izabela Tomiţa a câştigat cel mai important premiu din cariera sa artistică, de până acum:[Când?] premiul II la Festivalul de folclor şi interpretare de la Mamaia. În urmă acestui mare festival, porţile afirmării au început să se deschidă mult mai uşor, astfel că la aniversarea a 50 de ani ai TVR-ului, interpreta a cântat pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti alături de cele mai mari nume ale folclorului românesc dar şi de colegii de generaţie, acompaniaţi fiind de orchestra Lăutarii, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Primăvara anului 2007 îi aduce interpretei Izabela Tomiţa noi bucurii şi răsplata muncii de până atunci : participă în luna aprilie la festivalul « Vară, vară, primăvara » de la Sibiu, unde, acompaniată de orchestra Junii Sibiului- în concurs şi, mai apoi, în gală, de Orchestra Lăutarii, aduce în judeţul Dolj premiul I.
Pe 18 mai 2007, participă la Festivalul « De Ispas la Năsăud », unde este acompaniată de Orchestra condusă de Maestrul Ştefan Cigu de unde se întoarce tot cu premiul I. Câteva săptămâni mai târziu, în urma unei riguroase preselecţii, este admisă la Festivalul « Eu mi-s mândră-n sat » organizat de Antena 1 şi « Duminică în familie », unde se situează pe locul III. La câteva zile mai târziu,în oraşul natal, Craiova, paticipa la Festivalul «Maria Tănase», unde este apreciată şi premiată de Radio Oltenia Craiova, care îi oferă un premiu special.
În urma festivalului de la Craiova, primeşte invitaţia maestrului Nicolae Botgros, care a şi acompaniat-o în festival, de a participa la un alt festival-concurs în luna septembrie, acelaşi an, la Chişinău, organizat in memoriam N. Sulac. Onorează invitaţia făcută şi se întoarce acasă cu un premiu « specific oltenilor », spune interpreta: «premiul pentru cea mai autentică interpretare a cântecului epic ».
În octombrie 2007 participă la un alt festival desfăşurat în judeţul Vâlcea, Festivalul Ilie Zugrăvescu unde are plăcerea de a fi acompaniată de Orchestra Rapsodia Vâlceană, condusă de maestrul Ionel Puia, şi obţine premiul III.
La început de februarie, Izabela participă la festivalul organizat in memoriam Elena Roizen, unde cântă acompaniată de orchestra Radiodifuziunii Bucureşti, obţinând premiul III.
În miez de vară, în august 2008, participă cu dragoste la Festivalul cântecului de dragoste de-alungul Dunării din Brăila şi, din dragoste pentru folclor şi pentru frumos, obţine premiul III.

Comentarii

Adauga comentariu nou
( Nu va fii publicat )
(Ex: http://www.numesite.....)